Isnin, 19 November 2012

Permainan Tradisional



Kelmarin aku jadi urusetia bebudak punya program anak angkat.Macam biasa perempuan lagi ramai yang join.Anak-anak bandar yang tak pernah masuk ke ceruk kampung diajar cara untuk tidak terbiasakan diri dengan kesenangan.

Gambar kat atas aku dengan budak-budak dok sibuk main boling kelapa.Celaka boleh tahan jugak dia punya seronok.Lagi best dari main Iphone kemudian gampang-gampang depan awek.

Budak ni boleh tahan asyik nak strike je.Pakai pawang ape ntah.

Aku tengok diorang seronok je main,ketawa-ketawa walaupun pada mulanya agak malu-malu nak datang kat aku.Last-last aku panggil terus naik syeikh.Gaya baling tak ngalah.

Dah jarang benda-benda permainan kampung ni dimainkan.Yahudi mana ntah yang dok buat game bukan-bukan sampai melayu jadi bodoh tak tahu permainan tradisional.Makan mekdi lebih sampai otak jadi bengap.

Boling kelapa ni bukanlah permainan tradisional,ini pun hasil alternatif mereka-mereka yang tak dapat joli katak dekat mid valley ngan sunway sambil cakap-cakap gebang untuk main boling yang diusahakan oleh tokey cina.


Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...